top of page

Wat is ICM?

ICM is een fotografie techniek, waarbij je de camera beweegt terwijl de sluiter open is. Deze techniek wordt vaak gebruikt om creatieve, abstracte beelden te creëren waarin de vormen en kleuren van het onderwerp in elkaar overvloeien of een gevoel van beweging geven. ICM kan resulteren in foto's die meer lijken op schilderijen dan op traditionele foto's, en geeft een uniek, soms dromerig effect.

Hier zijn enkele tips en ideeën voor het gebruik van intentional camera movement:

  1. Langzame Sluitertijd: Gebruik een langzame sluitertijd om voldoende tijd te hebben voor de beweging. Afhankelijk van het licht en het gewenste effect, kan dit variëren van een fractie van een seconde tot meerdere seconden.

  2. Bewegingsrichting: Experimenteer met verschillende richtingen van camera bewegingen zoals horizontaal, verticaal, cirkelvormig, of zelfs een willekeurige schudding. Elke beweging zal een ander effect creëren.

  3. Onderwerpkeuze: Sommige onderwerpen lenen zich beter voor ICM dan andere. Landschappen, waterlichamen, bossen, en stedelijke scènes kunnen interessante resultaten opleveren.

  4. Licht: De hoeveelheid en het type licht kunnen het effect van de beweging sterk beïnvloeden. Zonsopgang en zonsondergang bieden vaak mooi, zacht licht, terwijl direct zonlicht harde contrasten en verzadigde kleuren kan geven.

  5. Stabiliteit en Beweging: Hoewel de beweging intentioneel is, kan het soms helpen om de camera tegen je lichaam te stabiliseren om alleen de gewenste beweging te maken. Dit kan helpen om ongewenste trillingen te minimaliseren.

  6. Experimenteer: Het leuke van ICM is de onvoorspelbaarheid en het experimentele aspect. Probeer verschillende instellingen, bewegingen, en onderwerpen om te zien wat voor jou het beste werkt.





ICM vereist geduld en veel experimenteren, maar kan zeer lonend zijn door het creëren van unieke en artistieke beelden.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page